Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Συντήρηση-Προστασία κλειστού κυκλώματος από το κρύο)

 

Συντήρηση – Προστασία κλειστού κυκλώματος του Ηλιακού Θερμοσίφωνα

 

 

W-H Solar Lab Φεβρουάριος 2023 - Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Συντήρηση-Προστασία κλειστού κυκλώματος από το κρύο)  

 

Είναι σημαντική η Συντήρηση – Προστασία κλειστού κυκλώματος του Ηλιακού Θερμοσίφωνα μας διότι ουσιαστικά αυτό είναι και το μέσο από το οποίο απολαμβάνουμε άφθονο ζεστό νερό σχεδόν όλο το χρόνο δωρεάν χωρίς την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ηλιακού μας μέσο του ήλιου είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο το επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα και να το συμπληρώνουμε όταν αυτό απαιτητέ. Το αντιψυκτικό υγρό θα προστατεύσει τον υδροσκελετό του ηλιακού σας συλλέκτη σε περίπτωση πτώσης της θερμοκρασίας υπό το 0°.

 

Χρησιμοποιούμε πάντα και μόνο αντιψυκτικό υγρό που συνιστούν όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες ηλιακών, προπυλενογλυκόλη μη τοξικό, και ποτέ αντιψυκτικό υγρό με βάση την αιθυλενογλυκόλη το οποίο είναι τοξικό και προορίζετε για άλλες χρήσεις.

 

Το αντιψυκτικό υγρό (προπυλενογλυκόλη), το οποίο είναι ουσιαστικά και το αγώγιμο μέσο το οποίο μας τροφοδοτεί με άφθονο ζεστό νερό χρήσης μέσο της ηλιακής ακτινοβολίας, πρέπει να αλλάζετε τουλάχιστον ανά 5 με 7 χρόνια έτσι ώστε να έχουμε πάντα στο μέγιστο την απόδοση που μπορεί να μας προσφέρει ο ηλιακός μας σε παραγωγή ζεστού νερού αλλά και για την διατήρηση της καλής κατάστασης του εσωτερικού χώρου του υδροσκελετού των ηλιακών συλλεκτών μας είτε είναι χάλκινοι είτε είναι αλουμινίου κτλ. Στον εσωτερικό χώρο του υδροσκελετού των ηλιακών συλλεκτών με τα χρόνια και την χρήση συσσωρεύετε μαυρίλα (μούργα) η οποία σιγά σιγά δυσχεραίνει την σωστή και άνετη (φυσική) κυκλοφορία του θερμαντικού μέσου με αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ακόμη και την φθορά του εσωτερικού χώρου του υδροσκελετού του συλλέκτη μας.

 

Στην περίπτωση που δεν έχετε αντικαταστήσει και καθαρίσει εσωτερικά τον υδροσκελετό των ηλιακών πάνελ για αρκετά χρόνια τότε η μούργα που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά, πέραν του ότι ο ηλιακός σας θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της παραγωγής ζεστού νερού έως και τελείως, δημιουργεί και τον κίνδυνο της εσωτερικής διάβρωσης του υδροσκελετού με αποτέλεσμα αυτό από κάποιο σημείο και μετά να είναι ακόμη και μη αναστρέψιμο. Μια πιο δραστική λύση σε τέτοιου είδους προχωρημένες περιπτώσεις είναι ο χημικός καθαρισμός εσωτερικά που σίγουρα σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πιο δαπανηρός από τον απλό καθαρισμό και αντικατάστασης του θερμικού μέσου, και ανάλογα τον βαθμό της εσωτερικής οξείδωσης εξαρτάτε και το τελικό αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση όπως και σε αυτήν η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία.  

 

 

Είναι σημαντικό πάντα να απευθύνεστε σε πιστοποιημένους και αδειούχους εγκαταστάτες για όλες τις εργασίες ενός ηλιακού θερμοσίφωνα γιατί αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή επένδυσης ως προς την αποδέσμευση σας από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εσάς και την οικογένεια σας μακροχρόνια.

 

Στην W-H Solar Lab όλοι οι τεχνικοί μας είναι πιστοποιημένοι με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο και είναι σε θέση να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα άμεσα, οικονομικά και με πλήρη επαγγελματισμό καθώς όλες οι υπηρεσίες μας συνοδεύονται πάντα από φύλλο ελέγχου και πρωτόκολλο επιθεώρησης και συντήρησης με σκοπό την δική σας διασφάλιση.                 

   

 W-H Solar Lab Φεβρουάριος 2023 - Ηλιακός Θερμοσίφωνας (Συντήρηση-Προστασία κλειστού κυκλώματος από το κρύο)

 

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΈΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 216-070 7911 Ή ΣΤΟ 6943595544 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Τηλέφωνο: 216 0707911 Email : info@wh-solar.gr